Praktijk voor Hapto- en Craniosacraaltherapie in Malden
Maak een afspraak via e-mail of bel 06 1368 7811

Over Anneke van Heerde

 

In 1978 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en heb vervolgens een tijd in een particuliere praktijk gewerkt. Daar werd mij al snel duidelijk dat ik vooral het contact met de mens belangrijk vind en dat ook centraal wil stellen in mijn behandeling. Mijn werkgever vertrouwde mij mede daardoor cliënten met psychosomatische en spanningsgerelateerde klachten toe.

 

In 1988 ben ik de opleiding tot haptotherapeut gaan volgen bij Frans Veldman jr. in Overasselt omdat ik meer mogelijkheden wilde leren om mensen te begeleiden, want 'behandelen' werd voor mij steeds meer 'begeleiden' van mensen.

Het was prettig om tijdens die opleiding te ervaren hoe je mensen kunt bijstaan in hun zoektocht naar zichzelf, zodat ze antwoorden vinden op vragen als: Hoe sta ik in het leven? Wat is belangrijk voor mij? Wat zijn mijn patronen bij stress, zowel privé als op het werk?

 


In de hectiek van het dagelijkse leven raken we soms ver van onszelf vandaan en ontstaan er klachten, zowel psychisch als fysiek. Fysieke klachten worden echter niet altijd herkend als signaal, terwijl ons lichaam zo feilloos aangeeft waar de grens ligt. In de haptonomische sessies leren we deze signalen en patronen herkennen, mogen we voelen wat er gevoeld wordt. Als we de signalen kunnen herkennen, kunnen we de keuze maken om er wel of niet iets mee te doen. De verantwoordelijkheid ligt bij onszelf.

 

Kunnen en willen we grenzen aangeven: aan onszelf en aan de ander? Dit proces kan soms langdurig en moeilijk zijn. We zijn geneigd tot aanpassen en het is lastig om zo'n hardnekkig patroon los te laten. In 2002 ben ik met de opleiding craniosacraal therapeut gestart bij Upledger. Dit was een prachtige toevoeging aan waar ik mee bezig was. Door de kennismaking met het craniosacrale systeem kreeg ik een handvat om de spanningen die in het lichaam zijn opgeslagen op te sporen. Ik merkte dat mensen alleen al door te voelen wat er is meer zichzelf kunnen en mogen zijn. Mijn begeleiding van mensen verdiepte zich hierdoor.

Ik blijf cursussen en workshops volgen die mijn deskundigheid vergroten en mijn interesse verdiepen in wat de mens beweegt en raakt. 
 

U bent van harte welkom in mijn praktijk

NEEM CONTACT OP